WV De Kannibaal is vooral een wedstrijdvereniging. De meeste renners van de club rijden koersen in de regio, Nederland of soms zelfs het buitenland.Maar de club staat ook open voor fietsers die eens willen proeven aan een hoger niveau dan dat van de gemiddelde toerclub. Zo heeft De Kannibaal ook een aantal zeer fanatieke leden die zelden een wedstrijd rijden, maar wel elke week aanwezig is op de trainingen.

De club is er eigenlijk voor iedere fanatieke fietser met ambitie, van wedstrijden tot cyclosportieven, toertochten of 'gewoon' trainingen. Fietsers die zich hierin herkennen zijn van harte welkom!

Cyclo's

Het is bij de Kannibaal niet verplicht om een wedstrijdlicentie te nemen. Een groeiend aantal fanatieke fietsers zoekt de club op om prestatiegericht te rijden. Dit kan op training zijn, in een toertocht, in zogenaamde cyclosportieven of in wedstrijden.

Zo fietst een aantal leden jaarlijks tochten als de Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste, Luik - Bastenaken - Luik en La Marmotte. En omdat meer zielen meer vreugde betekent, zijn alle fietsers die zich in voorstaand profiel herkennen of in de toekomst willen herkennen, meer dan welkom.

Amateurs

Amateurs zijn renners, die net onder het niveau van de elites presteren. Het zijn fanatieke fietsers en wedstrijdrenners, die iets minder tijd voor hun hobby vrij kunnen maken, maar toch op een behoorlijk niveau willen blijven koersen. Van oudsher heeft WV de Kannibaal een sterkte bezetting in deze categorie. De renners rijden doorgaans vooral in de noordelijke drie provincies KNWU-wedstrijden, officieuze wedstrijden en trainingskoersen.Amateurs B en C presteren dan weer onder het niveau van Amateurs A. Voor deze categorie renners staan er dan ook minder wedstrijden op het programma, ze moeten het vooral hebben van trainingskoersen en officieuze wedstrijden. Veteranen (40+) kunnen kiezen in welke van voornoemde drie categorieen ze willen koersen. De meesten rijden echter met de Amateurs A mee. Met alle drie de licenties kun je ook uitkomen in mountainbikewedstrijden.

Elite / Elite Dames

Ben je een fanatieke fietser met ambitie? Wil je wat meer structuur in je trainingen of wil je wedstrijden gaan rijden? Je bent van harte welkom. Neem contact met ons op voor meer informatie.