Twitter

Stoere Praat

A7 Classic
 A7 Classic

Vandaag stond voor de heren elite renners weer een wedstrijd voor de clubcompetitie op het programma namelijk de A7 Classic in Drachten. Met echt klassiekerweer windje kracht 4-5 en af en toe een be [ ... ]

A7 martijn

Vandaag stond voor de heren elite renners weer een wedstrijd voor de clubcompetitie op het programma namelijk de A7 Classic in Drachten. Met echt klassiekerweer windje kracht 4-5 en af en toe een beetje regen stonden Durk, Martijn, Bram, Niels, Rik en Anne Willem (die de geblesseerde Menno verving) aan de start. De mannen hadden er flink zin in om er een goeie koers van te maken en eens weer wat punten te scoren. Een 11e plek in de tussenstand is wel een klein beetje beneden onze stand.

Gelijk na de start werd er al hard gereden. Smalle wegen en een harde vlagerige wind zorgden er voor dat het er wat nerveus aan toe ging met als gevolg dat er na plm 6 km een redelijk forse valpartij was. Gelukkig zonder onze renners alhoewel een paar met de voeten aan de grond moesten. Een paar km verder nabij Garijp was het alweer raak. Door de stevige wind en valpartijen verloor Anne Willem het contact met de groep en was gezien. Even later reden we Niels ook achterop en kon daar ook een kruis over. Nog 4 man voorin. Het peloton brak voortdurend en groepjes geloste renners werden achtergelaten.

Bij de oversteek van de A7 en de Skieding was een vervelende valpartij. Een renner van De Jonge Renner lag op de rotonde en dat was geen fijn gezicht. Afgevoerd met traumaheli. Maar de koers wacht niet en ook in dit geval ging het verder. Af en toe een valpartijtje en regelmatig lekke banden bleven gelukkig ons bespaard. Tot na 60 km bij Hemrik werden we opgeroepen voor valpartij Kannibaal. Helaas was Durk het slachtoffer met als gevolg materiaalpech waardoor hij de strijd moest staken. 20 km verder op de rondweg Gorredijk wederom een valpartij en nu was het Rik die moeder aarde gekust had. Hij kon nog wel weer op de fiets gepraat worden maar in zijn eentje lukte het niet om terug te komen in de groep.

De strijd ging verder en net na Tijnje gingen 8 renners er vandoor. Martijn zag het gevaar te laat en kon niet meer aanpikken met als gevolg een echte chasse patat! 30 km tussen kopgroep en peloton rijden en geen steek dichterbij komen. Uiteindelijk werd hij voor Aldeboarn opgeslokt door een 2e groep. Zijn chasse had wel een beetje teveel kracht gekost en hij kwam een beetje aan het elastiek te hangen. Lossen en terugkomen, lossen en terugkomen.... De hoop was nu nog op Bram gevestigd. Bram had lekker meegedraaid maar nog niet teveel gedaan. Hij heeft nog geprobeerd om weg te komen maar het zat niet mee. Uiteindelijk werd hij 34e en Martijn 50e. De kopgroep waar Martijn achteraan reed werd niet meer teruggepakt. Een klein beetje beter of attenter en hij had er bij gezeten. Jammer maar volgende week 16 mei nieuwe ronde. Een beetje vergelijkbare koers als deze: omloop van de Zuid Hollandse Eilanden in Spijkenisse.

{gallery}

Vandaag de Omloop van de Veenkoloniën gehad onder erbarmelijke omstandigheden. Harde wind, regen en kou. Gestart in Veendam ging het via het pittoreske Numero Dertien richting Boven Pekela. Hier viel het peloton al aardig uit elkaar al werden de verschillen nog niet heel groot. Een kopgroep van 27 renners met voor ons daarbij Martijn, Durk en Wieger. Voorsprong werd niet groter dan 35 sec. Ondertussen begon het harder te regenen en ook de wind trok aan. Bram reed in een 4e of 5e groep toen we hem passeerden. Een groep daarvoor hing Rik een de rekker om maar even een Gronings woord er in te gooien. Voor hem was de koers na 90 km over. We waren ondertussen Smeerling, Harpel en het altijd mooie Bourtange gepasseerd. We reden toen weer tegen de wind richting Veendam. Dit deed het tempo aan het front wat stokken waardoor de kopgroep werd ingelopen. Bram was ondertussen net aangesloten bij het peloton maar kreeg geen tijd om even op adem te komen. De groep viel uiteen en weer gingen er 12 man vandoor met Wieger daarbij. Durk en Martijn zaten in de 2e groep en Pascal daar vlak achter. Na 119 km kwamen we terug in Veendam en moesten er nog 4 omlopen van 13 km worden gedaan via Borgercompagnie. Helaas was bij Martijn de brandstof op en hij staakte de strijd. Ook Bram kon zijn vingers niet meer bewegen en schakelen en remmen ging niet meer. Ook einde koers. Vervolgens hing Durk met maagproblemen over zijn fiets. Hij kon de voeding en drank niet goed verteren en moest ook opgeven. De kopgroep viel nog uit een met als resultaat dat Wieger een nette 11e plaats behaald. Pascal werd daarachter uiteindelijk 23e. Vooraf waren de verwachtingen toch wat hoger ingeschat onder deze weersomstandigheden maar helaas. Gelukkig kost het ons in de tussenstand maar 1 plekje en staan we nu 7e. Op naar de volgende koers a.s zaterdag 4 april Omloop van de Braakman in Zeeuwsch Vlaanderen.

Twitter

Laatste Roddels

EWT: Zaterdag en zondag
EWT: Zaterdag en zondag

Daar waar de dames de eerste drie dagen in de EWT met zonnig voorjaarsweer te maken hadden, was dat zaterdag en zondag wel anders. Zaterdag een etappe rondom Stadskanaal van 117km door wind en [ ... ]