Wielervereniging De Kannibaal uit Peize is opgericht in het jaar 2000 door een groep zéér fanatieke toerfietsers. Zij wilden een vereniging met een eigen identiteit. Anders dan het logo doet vermoeden, is de club vernoemd naar Eddy Merckx. Vanwege zijn overwinningshonger kreeg de Vlaming de bijnaam De Kannibaal.

Inmiddels is de club uitgegroeid tot een serieuze wedstrijdvereniging, met licentiehouders in bijna alle categorieen van belofte tot en met masters.

Vanaf de zomertijd wordt er op dinsdagavond gereden, om 18:30, zie ook trainingen. Dit is meestal een vast rondje, waarbij we wedstrijdgerichte trainingen doen. Op donderdagavond zijn er trainingsritten op Corpus den Hoorn in Groningen, vanaf de zomertijd om 19:00. Veel Kannibalen staan hier aan het vertrek om wedstrijden voor te bereiden.

Eddy Merckx

WV de Kannibaal is genoemd naar Eddy Merckx, de beste wielrenner ooit. Zijn bijnaam, De Kannibaal, dankt hij aan zijn wil om te winnen. Zelfs in kleinere koersen, die hij al meermaals gewonnen had, gunde hij zijn tegenstand niks. Een weggegeven zege is niks waard, zo redeneerde hij. In totaal wint hij 525 wedstrijden op de weg, waaronder zeven keer Milaan-Sanremo, drie keer Parijs-Roubaix, vijf keer de Giro en twee keer de Ronde van Vlaanderen. In 1972 verpulvert hij het werelduurrecord in Mexico.

Merckx won in totaal vijf keer de Tour en zegevierde in tal van ritten. Ook won hij meermaals het puntenklassement én het bergklassement. Merckx stopte met koersen op zijn drieëndertigste, maar blijft met de fiets bezig. Hij wordt zakenman en bouwt zijn eigen fietsmerk. Achter de schermen is zijn invloed op de wielerwereld nog steeds groot. Hij blijft populair tot ver buiten de landsgrenzen.

 

De webpartners van WV de Kannibaal in 2019

bikelife fysiosportief clafis onlineveilingmeester
klaasdeboer ridder vandeveldehoen oliehoorn
   cafeboonstra