WV De Kannibaal is vooral een wedstrijdvereniging. De meeste renners van de club rijden koersen in de regio, Nederland of soms zelfs het buitenland.Maar de club staat ook open voor fietsers die eens willen proeven aan een hoger niveau dan dat van de gemiddelde toerclub. Zo heeft De Kannibaal ook een aantal zeer fanatieke leden die zelden een wedstrijd rijden, maar wel elke week aanwezig is op de trainingen.

De club is er eigenlijk voor iedere fanatieke fietser met ambitie, van wedstrijden tot cyclosportieven, toertochten of 'gewoon' trainingen. Fietsers die zich hierin herkennen zijn van harte welkom!

 

Elite Heren/ Elite Dames

De eliteploeg bestaat uit fanatieke wedstrijdrenners. Zij koersen door het hele land op het  niveau van topamateurs, met een focus op de clubcompetitie en de koersen in het noorden. Denk daarbij aan de Ronde van Groningen, de Acht van Noordenveld en de Omloop van de Veenkoloniën, maar ook de criteriums van Roden en Peize en de Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. De samenstelling van de ploeg is divers: van tijdrijders tot sprinters. Van klimmers tot schaatsers die ook op de fiets hun mannetje staan. De ploeg traint meestal vanuit Groningen, in het weekend en zomers op woensdagavond. De renners worden begeleid door een groep toegewijde ploegleiders, mechaniekers en verzorgers. Naast hard fietsen staat de goede sfeer en samenwerking voorop. Dat alles onder het motto prestaties door plezier! 

 

Amateurs

 

Amateurs zijn renners, die net onder het niveau van de elite amateurs presteren. Het zijn fanatieke fietsers en wedstrijdrenners, die iets minder tijd voor hun hobby vrij kunnen maken, maar toch op een behoorlijk niveau willen blijven koersen. De renners rijden doorgaans vooral in de noordelijke drie provincies KNWU-wedstrijden, officieuze wedstrijden en trainingskoersen. Sportklasse renners presteren dan weer onder het niveau van Amateurs. Voor deze categorie renners staan er dan ook minder wedstrijden op het programma, ze moeten het vooral hebben van trainingskoersen en officieuze wedstrijden. Veteranen (40+) kunnen kiezen in welke van voornoemde twee categorieën ze willen koersen. Met beide licenties kun je ook uitkomen in mountainbike of veldritwedstrijden.

 

Cyclo's

Het is bij de Kannibaal niet verplicht om een wedstrijdlicentie te nemen. Een groeiend aantal fanatieke fietsers zoekt de club op om prestatiegericht te rijden. Dit kan op training zijn, in een toertocht, in zogenaamde cyclosportieven of in wedstrijden.

Zo fietst een aantal leden jaarlijks tochten als de Amstel Gold Race, Luik - Bastenaken – Luik en La Marmotte. En omdat meer zielen meer vreugde betekent, zijn alle fietsers die zich in voorstaand profiel herkennen of in de toekomst willen herkennen, meer dan welkom.

Gedurende het gehele jaar worden er door en voor de leden onderling trainingen georganiseerd op de weg en in het veld/bos. Vanaf de zomertijd is er een wekelijkse wegtraining voor alle leden, zie ook trainingen.

 

Ben je een fanatieke fietser met ambitie? Wil je wat meer structuur in je trainingen of wil je wedstrijden gaan rijden? Je bent van harte welkom. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De webpartners van WV de Kannibaal in 2019

bikelife fysiosportief clafis onlineveilingmeester
klaasdeboer ridder vandeveldehoen oliehoorn
   cafeboonstra